Totalul afișărilor de pagină

Cautari pe blog

Loading

marți, 11 octombrie 2011

Salata de toamna

Cu o toamna atat de bogata ca aceasta nu ai voie sa nu-ti faci mici provizii cu vitamine. Merita sa pierzi cateva ore intr-o zi ca sa ai in casa o salata gata preparata la orice masa. In plus eu o folosesc ca sa castig timp si cand fac chec aperitiv si chiar briose. Dificultate medie
Timp preparare cca. 2h

Ingrediente:

-1,5 kg de conopida

-1kg de gogosari

-1kg de ardei capia

-1kg de telina cu frunze

-1 kg morcovi

Solutia cu otet -2 cani otet

-500 g zahar

-3 linguri sare
-3 foi dafin

-seminte de mustar

-boabe de piper

Se rade telina si morcovii dupa care se taie in cubulete mici gogosarii si ardei. Conopida se lasa pentru o ora in apa inainte de a o taia buchetele cat mai mici.
Separat toate ingredintele de la solutia cu otet se pun pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul si sarea. Dupa ce a clocotit se toarna solutia fierbinte peste legume si se lasa pana a 2 a zi, cand se pune salata in borcane curate si sterilizate. Eu le-am pus intr-o tava in cuptorul incins si am stins focul, unde au mai stat o noapte. Abia ziua urmatoare le puteti pune in camara.

Un comentariu:

Postări populare