In primul rand trebuie sa-i multumesc Laurei Adamache pentru sansa care ne-a oferit-o de a participa la concursul pentru un set de cutite din ceramica.
http://www.lauraadamache.ro/castiga-un-set-de-cutite-ceramice-elvetiene
Nivel: Usor
Timp preparare: 1 ora -2
Ingrediente:
Etapa 1
-1,5 kg de mere
-5 linguri de zahar
-2 linguri de margarina
-scortisoara
Merele curatate de coaja si de cotor taiate felii se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul, margarina si scortisoara se baga la cuptor.
Etapa 2
-6 oua
-6 linguri de zahar
-3 linguri de faina/amidon
-500 ml lapte
Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul si faina si se adauga laptele cald. Se fierbe pana se ingroasa. Cand merele devin translucide se pune peste ele crema de mai sus si peste crema bezeaua din albusuri cu 5 linguri de zahar pudra.
Apoi se pune la cuptor inca 5-10 minute, pana se rumeneste usor bezeaua. Eu am avut o surpriza: bezeaua s-a umflat si s-a lipit de grilul din cuptor(o sa am ce curata), dar a iesit buna si delicioasa! Se topeste in gura!
Interesanta reteta, vrem si noi putin,arata foarte bine.Felicitari!
RăspundețiȘtergeremultumim si la masa va poftim..:))
RăspundețiȘtergere