Totalul afișărilor de pagină

Cautari pe blog

Loading

joi, 13 octombrie 2011

MACARONS SAU O ALTA VARIANTA DE ALCAZALE

Pornind de la reteta de macarons a Laurei Adamache care m-a inspirat am facut niste fursecuri cu crema care se topesc in gura! Ideea e ca si daca nu esti specialist poti sa faci aceasta reteta, cu putina rabdare.
Ingrediente fursecuri:
-3 albusuri
-180g zahar pudra
-100g pudra de migdale, cred ca merg si cu nuci macinate
-20 g zahar tos (eu am pus 3 lingurite rase)
Ingrediente crema:
-3 galbenusuri
-4 linguri zahar(data viitoare pun doar 3)
-2 linguri cacao
-1 lingura amidon (sau una rasa de faina)
-150 ml lapte
-75 g unt
Mod de preparare:

              Am batut albusurile cu putina sare , dupa 2-3 min. am pus o ligurita de zahar tos, dupa alte 2-3 min am mai adaugat o lingurita de zahar si tot asa am pus-o si pe a 3-a.

             Pudra de migdale si zaharul pudra le-am cernut de 3 ori dupa care le-am adaugat treptat in spuma de albusuri amestecand usor cu o spatula. Compozitia se aseaza in tava folosind un pos(eu am folosit o punga cu fermoar la care am taiat un colt)
    
                 Eu am dorit sa imi incapa toate intr-o tava si le-am facut prea mari, data viitoare o sa le fac un pic mai mari decat o moneda de 50 de bani. Fursecurile se lasa  o ora inainte de a fi bagate la cuptor, pana se intaresc usor deasupra. Aici este important sa le coaceti la foc foarte mic, problema la mine e ca cuptorul meu nu e constant asa ca au crapat usor deasupra.

                   
                
                   Spre deosebire de reteta Laurei eu am vrut sa folosesc si galbenusurile asa ca am schimbat reteta de crema astfel: galbenusurile le-am amestecat cu 2 linguri de cacao si 4 de zahar si o lingura de amidon si am subtiat-o cu o ceasca de lapte. Compozitia am pus-o pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat, apoi am racit-o putin si am adaugat untul. Dupa ce am tinut-o o jumatate de ora la frigider, am mixat-o putin si am lipit fursecurile intre ele(si alti biscuiti)

                    In concluzie: desi nu au iesit aspectuase ca cele ale Laurei, sunt foarte gustoase, se topesc in gura. Data viitoare o sa incerc sa le fac un pic mai putin dulci si un pic mai mici


 Acestea sunt la a 3-a incercare, cele care au stat mai mult timp inainte de a le coace, seamana mai bine cu macarons, le-am inlocuit o lingurita de zahar cu una de amidon. Sa nu credeti ca a fost noroc chior, am incercat si cu cacao si s-au aplatizat. Oricum gustul conteaza, si pentru un plus de savoare am adaugat la crema o lingurita de ness. Nu mai e nevoie de nici o esenta!

3 comentarii:

  1. bravo andrei...esti un baiat foarte descurcaret pentru varsta ta.mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Iuliana, am auzit ca faci niste eclere grozave!data viitoare cand faci sa-mi zici si mie.. nu ca-s fi interesat .... dar tot as veni un pic sa fac cunostinta cu frigiderul tau:))

    RăspundețiȘtergere
  3. :))) bine andrei.asa o sa fac...week-end placut!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare