Cu o toamna atat de bogata ca aceasta nu ai voie sa nu-ti faci mici provizii cu vitamine. Merita sa pierzi cateva ore intr-o zi ca sa ai in casa o salata gata preparata la orice masa. In plus eu o folosesc ca sa castig timp si cand fac chec aperitiv si chiar briose.
Dificultate medie
Timp preparare cca. 2h
Ingrediente:
-1,5 kg de conopida
-1kg de gogosari
-1kg de ardei capia
-1kg de telina cu frunze
-1 kg morcovi
Solutia cu otet
-2 cani otet
-500 g zahar
-3 linguri sare
-3 foi dafin
-seminte de mustar
-boabe de piper
Se rade telina si morcovii dupa care se taie in cubulete mici gogosarii si ardei. Conopida se lasa pentru o ora in apa inainte de a o taia buchetele cat mai mici.
Separat toate ingredintele de la solutia cu otet se pun pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul si sarea. Dupa ce a clocotit se toarna solutia fierbinte peste legume si se lasa pana a 2 a zi, cand se pune salata in borcane curate si sterilizate. Eu le-am pus intr-o tava in cuptorul incins si am stins focul, unde au mai stat o noapte. Abia ziua urmatoare le puteti pune in camara.
Viata iti ofera multe dar trebuie sa stii pe care sa le alegi ... unele iti pot oferi bucurii eterne ,altele te pot dezamagi. Sa speram ca nu vei face alegerea gresita!
Totalul afișărilor de pagină
Cautari pe blog
Loading
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
Ingrediente: - un piept de pui -100 de gr de fulgi de porumb macinat putin(daca nu va ajunge susan) ...
-
In primul rand trebuie sa-i multumesc Laurei Adamache pentru sansa care ne-a oferit-o de a participa la concursul pentru un s...
foare gustoasa :)
RăspundețiȘtergere