Totalul afișărilor de pagină

Cautari pe blog

Loading

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Saratele cu cascaval













Laura Laurentiu mi-a amintit ca se apropie Sarbatorile de Craciun si m-am gandit sa testez o reteta cu care as putea sa-i intampin pe colindatori. Cred ca nicaieri nu-i mai frumos ca acasa, sa asculti colinde cu casa "primenita" si impodobita.

Ingrediente:
-200g faina
-250g cascaval ras
-1 lingurita boia de ardei
-1/2 lingurita sare
-200g magarina
-1 galbenus
- susan, chimen


Este prima data cand fac saratele decupate cu forme, m-a inspirat Laura Sava.
Eu am amestecat toate ingredientele la robot, apoi am lasat aluatul la rece 1/2 ora. Am intins aluatul pe masa de lucru, pudrata bine cu faina. Am dat formele de plastic prin faina inainte de fiecare decupare. Avantajul acestui aluat e ca resturile se pot modela din nou.
















Se coc la foc potrivit cam 20 minute.
Sunt delicioase si potrivite pentru Sarbatorile de Craciun.
Particip la concursul “Sarbatori in oale noi”


3 comentarii:

Postări populare