Totalul afișărilor de pagină

Cautari pe blog

Loading

duminică, 25 septembrie 2011

Cremsnit cu mere si bezea




In primul rand trebuie sa-i multumesc Laurei Adamache pentru sansa care ne-a oferit-o de a participa la concursul pentru un set de cutite din ceramica.

http://www.lauraadamache.ro/castiga-un-set-de-cutite-ceramice-elvetiene

Nivel: Usor
Timp preparare: 1 ora -2

Ingrediente:

Etapa 1

-1,5 kg de mere

-5 linguri de zahar

-2 linguri de margarina

-scortisoara

Merele curatate de coaja si de cotor taiate felii se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul, margarina si scortisoara se baga la cuptor.




Etapa 2

-6 oua

-6 linguri de zahar

-3 linguri de faina/amidon

-500 ml lapte

Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul si faina si se adauga laptele cald. Se fierbe pana se ingroasa. Cand merele devin translucide se pune peste ele crema de mai sus si peste crema bezeaua din albusuri cu 5 linguri de zahar pudra.




Apoi se pune la cuptor inca 5-10 minute, pana se rumeneste usor bezeaua. Eu am avut o surpriza: bezeaua s-a umflat si s-a lipit de grilul din cuptor(o sa am ce curata), dar a iesit buna si delicioasa! Se topeste in gura!



Print Friendly and PDF

2 comentarii:

Postări populare